نقش والدین در بزه کاری جوانان

نقش والدین در بزه کاری جوانان

تأثیر خانواده در بزهکاری نوجوانان موضوعی می باشد که قرار است در این مقاله از سایت دانلود آرتیکل مورد بررسی قرار دهیم. والدین به طور حتم نقشی اساسی در آینده فرزندان خود دارند که اگر وظیفه خود را به خوبی انجام ندهند، احتمال بزهکاری در کودکشان وجود دارد، که این امر در آینده باعث ندامت والدین خواهد شد. مطالب مهمی که در این مقاله وجود دارد از این قرار می باشد : در ابتدای مقاله، شما با واژه بزهکاری بیشتر آشنا می شوید. سپس عوامل پیدایش آسیب های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته شده است. در ادامه نقش خانواده در بزهکاری نوجوانان بیان شده است. و در آخر مثالی از نقش مهم و اساسی والدین در بزهکاری فرزندانشان نوشته شده است. برای دانلود مقاله می توانید بعد از مطالعه توضیحات این مطلب، لینک آن را در آخر توضیحات پیدا کنید.

جوانان

نقش والدین در بزهکاری نوجوانان

یکی از مهمترین دلایل توجه ما به بزهکاری نوجوانان ترس از تداوم جرم در بزرگسالی است، چرا که بزهکاری می تواند مقدمه ای برای زندگی جرم آفرین بعدی باشد و تحقیقاً برای درمان مشکل بزهکاری ابتدا باید آن را شناخت و به ابعاد مختلف علل پیدایش و گرایش به آن توجه کرد، آنگاه به درمان آن پرداخت و برای مقابله و کنترل آن ضروری است تا راه های تأثیرگذار را بشناسیم و مسدود نماییم. بنابراین ما باید در یک زمان به دو جهت توجه داشته باشیم :

  1. کمک و هدایت اصولی و فوری بزهکاری.
  2. انجام پژوهش های ادامه دار تا شیوه معتبر و بهتری برای شناسایی کردن و همین طور کمک کردن به نوجوانانی که شاید روزی اخلاق آن ها به بزهکاری منجر شود، فراهم آید.

نوجوانی مرحله ای است از زندگی که فرد به دنبال کسب هویت می باشد. اگر در این دوره والدین حضور جدی در زندگی نوجوانان نداشته باشند و وابستگی عاطفی خاصی با او برقرار نکنند، نوجوانان با روبرو شدن با الگوهای انحرافی پیرامون خود به الگوبرداری از آن ها خواهد پرداخت. چنین نوجوانی در محیط پیرامون خویش در جمع هم بازی های خود نیز نمی تواند به الگوهای به هنجار مناسب اجتماعی روی آورد.

اختلافات خانوادگی، بی حوصلگی پدر و مادر، خستگی های جسمی و روحی، نبود علاقه‌مندی و تفاهم مشترک والدین و فرزندان، درگیری ها و اختلافات زوجین با هم، سطح تحصیلات، کمی درآمد و کمبود امکانات رفاهی و تحصیلی، بی توجهی به جنبه های عاطفی، افزایش تعداد اولاد در خانواده، نوع روابط خانوادگی، تبعیض و بی عدالتی بین فرزندان، عواملی از این قبیل در صورتی که مدیریت لازم در خانواده نباشد می توانند در گرایش نوجوانان به بزهکاری تأثیر داشته باشد و نوجوانان را در زندگی با مشکلات جدی فردی و اجتماعی مواجه سازند.

از سوی دیگر توجه به نوجوانان و تربیت درست ایشان، نظارت و ارشاد از سوی خانواده و هدایت صحیح و مناسب و توجه به بلوغ و رفع نیازهای روحی و عاطفی ایشان و فراهم آوردن زمینه های مساعد برای رشد و تقویت رفتارهای نوجوان می تواند او را از گرایش رفتارهای انحرافی باز دارد.

با توجه به موارد فوق و با علم به این که عوامل زیادی در گرایش نوجوانان به بزهکاری نقش دارند و تأثیر هر کدام از عوامل را نمی توان از نظر دور داشت ما در این مقاله تلاش می کنیم تا نقش و تأثیر خانواده بر بزهکاری نوجوانان را مورد مطالعه قرار بدهیم و با بدست آوردن نتایج ارزشمند پیشنهادها و راهکارهای مناسبی ارائه دهیم.

جوانان

تأثیر خانواده بر بزهکاری نوجوانان

کودکان و نوجوانان هر جامعه، سرمایه بنیادی آن جامعه به حساب می آیند و بقای هر جامعه وضع آن، بیش از هر چیز بر نسل نوجوانان و جوانان آن جامعه می باشد، یکی از کانال های مهم جامعه پذیری و آماده ساختن افراد برای ورود به دنیای بزرگتر اجتماع خانواده است، که از آن به عنوان کوچک‌ترین، ابتدایی ترین و در عین حال مهم ترین واحد اجتماعی یاد می کنند که نقش های زیادی را بر عهده دارد و از اهمیت والایی آن برای رشد و پرورش شخصیت کودک و کارکردهای عمده عاطفی، اجتماعی و تربیتی و اخلاقی و … را برخوردار است. ناتوانی خانواده در هر کدام از کارکردها مشکلات عمده ای را در پی خواهد داشت. یکی از پیامدهای ناکارآمدی خانواده، نبود کارکرد صحیح بروز رفتارهای بزهکارانه، توأم با جرم است که در بین نوجوانان که دوره ای از شور و انرژی را تجربه می کنند مشاهده می شود.

بزهکاری برخلاف تصور بعضی ها به قرن معاصر اختصاص ندارد و تاریخ آدمی پر است از انواع جرم ها و جنایت ها و یا بزهکاری‌ها است. حتی در گذشته نیز از بزهکاری مخصوصاً نوجوانان صحبت شده است و می توان اذعان نمود که هیچ جامعه ای از بزهکاری افراد خالی نیست و تعداد و نوع بزهکاری آنها در جوامع متفاوت است.

رفتارهای بزهکارانه و مجرمانه به انواعی تقسیم می شود که از آن جمله می توان به دزدی، ولگردی، توهین به مردم، تجاوز به اموال دیگران، هتک ناموس، کلاهبرداری، قماربازی، مشروب خوری، قاچاق، رفتار خشن و وحشیانه، رفتار و اعمال غیر اخلاقی، فرار از مدرسه، اعتیاد به مواد مخدر و … اشاره کرد.

در بروز و ظهور هر کدام از موارد فوق عوامل زیادی دخیل هستند از خانواده که مهم ترین آن می باشد تا دوستان، رسانه های گروهی، محیط اجتماعی و مواردی از این قبیل؛ اما در مقاله حاضر تلاش شده تا علل بزهکاری نوجوانان با توجه به عواملی که از سوی خانواده در ظهور آن موثر است مورد شناسایی قرار گیرد و بر اساس اطلاعات و نگرش نوجوانان این اطلاعات بدست می آید که عوامل متعددی از قبیل عوامل اقتصادی مانند درآمد، استفاده از امکانات مادی و رفاهی، عوامل زندگی اجتماعی مانند سطح تحصیلات، تبعیض بین والدین، شغل والدین و روابط خانوادگی مانند عوامل عاطفی، طلاق یا از هم گسیختگی و … مورد بررسی در کانون تحقیق می باشد و این که هر کدام از این عوامل تا چه میزان می تواند بر بروز رفتارهای مجرمانه موثر باشد؟