هوش ریاضی منطقی گاردنر چیست ؟
.
قبلا در مقاله هوش های هشت گانه گاردنر را به صورت جامع توضیح داده بودیم و در آن گفتیم که هوش ریاضی منطقی گاردنر یکی از هوش های هشت گانه ای است که بعضی از افراد به صورت ذاتی در آن توانایی بالایی دارند. در این مقاله قید داریم تا به صورت مفصل تر در رابطه با هوش ریاضی منطقی صحبت کنیم ، ابعاد و جایگاه آن را در بین هوش های هشت گانه گاردنر برسی کرده و به دلایل اهمیت آن بپردازیم
این هوش در همه انسان ها تا حدی وجود دارد و ما انسان ها از ان برای یادگیری استفاده می کنیم.هوش ریاضی منطقی با توانایی ما در تشخیص و کار با اعداد و اشکال هندسی ارتباط دارد. هوش ریاضی و منطقی به ما این امکان را می دهد تا روابط بین چیزهایی که از نوع حروف الفبا نیستند (به عنوان شکل و نماد) مشاهده کنیم و مشکلاتی که علمی به نظر می رسند را حل نماییم. یک قدرت ذاتی که در ذهن ما قرارداده شده که به ما توانایی حل مساله و یا تفکر انتقادی را می دهد.
مهارت حل مساله
کسی که از توانایی منطقی و ریاضی هوش خود برای حل یک مساله منطقی و یا ریاضی استفاده می کند ، تشخیص ذهن اون این خواهد بود که در حال برخورد با الگوها ، تقارن و یا عدم تقارن و نیز روابط بین انهاست. آنها با یک زبان نمادین مختص به خود رو به رو هستند که لزوما فارسی و یا حروف الفبا نیست بلکه نماد و اشکالی است که به او در حل منطقی مساله کمک می کنند.
بگذارید تفاوت بین الفبا و الگوهای حل مساله با یک مثال توضیح دهیم :
فرض کنید در مساله ای A=10 و B=5 باشد ، در اینجا اگر بخواهیم مجموع حاصل ضرب این دو را بدست بیاوریم کدام نماد ها را در هم ضرب می کنیم ؟ پاسخ ساده خواهد بود ، الگویی و نمادی که ضرب آن تعریف شده باشد یعنی از نماد های ریاضی ، از ما خواسته شده تا از منطق ، دانش نمادها ، روابط و اعداد و نیز زبان انگلیسی برای شناختن یک الگو- استفاده کند تا به سؤال پاسخ دهد و یک مسئله را حل کند.
فعال شدن هوش ریاضی منطقی
هوش ریاضی منطقی ما وقتی فعال می شود که مغز مشکل و یا مساله ای را ببیند که نیاز به حل دارند. از نخستین رویارویی های مغز با مشکل و یا مساله ای که هوش منطقی و ریاضی را فعال می کند احتمالا در سنین کودکی و یا مهد کودک روی می دهد! جایی که کودکان سعی می کنند اشیا و اشکال هندسی نا مرتب را مطابق با الگوهای ذهنی خود مرتب کنند تا با نمونه های هندسی موجود در ذهن خود تطبیق دهد.این تطبیق سازی در سنین بزرگسالی نیز همراه ما خواهد بود . ذهن ما ماشین الگوهای تطبیقی و تشخیصی است.
وقتی که کودکان در مهد های کودک اشکال هندسی مختلف را مشاهده و ذهن خود را با آن درگیر می کنند ، کم کم هوش ریاضی منطقی آن ها توانایی رو به رویی با الگوها و مساِل مختلف را پیدا می کند ، می تواند در مسایل اعداد و یا حتی اشکال هندسی را نیز برای حل مساله تغییر دهد و این خود بیداری و شروع توانایی ریاضی است.
همه ما انسان ها دارای هوش های چند گانه گاردنر هستیم ، اما توانایی ما در هوش های مختلف متفاوت است . می توانیم با کشف استعداد خود در هر زمینه هوشی مسیر درستی را برای اینده خود انتخاب نماییم و همواره از زندگی خود لذت ببریم.