هیپنوتیزم (خواب مغناطیسی)

هیپنوتیزم (خواب مغناطیسی)

ساده ترین توضیحی که می توان از هیپنوتیزم «hypnosis» داد تشبیه آن است به حالت کسی که در خواب راه می رود و یا حرف می زند و این حالت اخیر را در معرفه النفس رؤیای متحرک طبیعی گویند ولی چنانکه به کرات دیده ایم رؤیای متحرک را مصنوعاً نیز می توان ایجاد کرد. بدین طریق که خواب کننده مدتی در چشم تجربه شونده خیره نگاه کند و عزم خود را شدیداً در این امر متمرکز نماید و چون تجربه شونده به خواب رود. آزمایش کننده می تواند با او به تکلم پردازد و وی را در عین خواب به سخت آورد. اگر این تجربه در پنج یا شش تن عمل شود مشاهده می گردد که اقلاً بک نفر به خواب می رود و با او در خواب می توان تکلم کرد و بر خلاف آن چه که شهرت دارد برای این کار حاجتی به داشتن چشمان سیاه و نافذ نیست.

کسی که به خوابش کرده اند به شدت زود باور است چنان که اگر وی را بزرگ ترین مردان دنیا بگویند باور می کند، زیرا قو? انتقاد در این حالت از شخص سلب می شود. روزی به یکی از هیپنوتیزم شدگان گفتند که در جنگ بین الملل درج? سلطانی داشت و حال آن که او در این هنگام بیش از هفت سال نداشت ولی بیچاره چنان این موضوع را باور کرده بود که به شدت در صحت آن اسرار می ورزید. با این کیفیت دیده می شود که در خواب شدگان می توان هر وهمی و تصوری را ایجاد کرد.

در همین راستا مقاله ای کامل درباره هیپنوتیزم را می خواهیم در این پست از سایت دانلود مقاله برای شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. در زیر می توانید مطالبی که در این مقاله آمده است را مشاهده نمایید :

  • در ابتدای این مقاله توضیحی در مورد هیپنوتیزم و تاریخچه و همچنین روش های آن داده شده است.
  • در ادامه به مطلبی با عنوان چه کسانی می توانند هیپنوتیزم کنند می رسید.
  • همچنین نکات آموزشی برای بردن شخص به خواب مغناطیسی بیان شده است.
  • سپس کاربرد هیپنوتیزم در در علم پزشکی و درمان مریضی ها به کمک آن گفته شده است.
  • و چندین مطلب که واقعاً به کامل شدن این مقاله و همچنین شخص محقق می کند.

آیا می دانید هیپنوتیزم چیست؟

تعاریف هیپنوتیزم

تعاریف گوناگونی از هیپنوتیزم یا حالت خواب واره به عمل آمده است که ما چند تای آن را دقیقاً نقل می کنیم.

  1. در فرهنگ لغت پزشکی استدمن چنین آمده است : حالت هیپنوز حالتی است شبیه خواب عمیق که به طور مصنوعی ایجاد شده یا حالتی است مانند خلسه که هیپنوز شونده به میزان زیادی تلقین پذیر می گردد و به آسانی به تلقینات هیپنوتیزور پاسخ می دهد.
  2. دکتر دیوید واکسمن هیپنوتیزم را چنین تعریف می کند : حالت تغییر یافته ای از آگاهی است که در نتیجه تمرکز مطلق به صدای هیپنوتیزور ایجاد می گردد و بدین سان تغییراتی قابل اندازه گیری در جسم، فیزیولوژی عصبی و روان به وجود می آید و باعث تغییراتی در احساسات، خلق، تصورات و درک زمان می گردد.

تاریخ هیپنوتیزم

به حقیقت تاریخ هیپنوتیزم از ابتدای خلقت بشر است. پدیده هیپنوز جزیی از روان انسان است و هر فرد به طور طبیعی قبل از به خواب رفتن و قبل از بیداری کامل و هوشیاری وارد مرحله ای از خلسه هیپنوتیزمی می گردد و این حالت تغییر یافته هوشیاری روزانه بارهای تکرار می گردد.

هیپ

خلسه هیپنوتیزمی از دیرباز در تمدن های باستانی مصریان، آریایی ها، یونانیان موضوعی شناخته شده بوده و جهت درمان و شفای بیماران از معابدی به نام معابد خواب در کلیسا ها و در آتشکده ها به هنگام گرد هم آیی های مذهبی به صورت انفرادی یا گروهی استفاده می شده است و اکنون نیز از قدرت خلسه هیپنوز به عنوان درمان و پیشگیری در بسیاری از امراض استفاده می گردد.

در اینکه چگونه و در چه عصری از هیپنوز به طور رایج استفاده می گردیده سوابق مشخص و دقیقی تا دو قرن پیش وجود ندارد. پدیده مغناطیس حیوانی مغز و روان برای بقراط (370-460 ق.م) پدر طب شناخته شده بود. پاراسلسوس، اسخاق نیوتن و سایر دانشمندان و فلاسفه دیگر نیز به حقیقت مغناطیس حیوانی که بعداً مسمر آن را به وضوح بیان نمود واقف بودند.

در قرن هجدهم پزشکی اتریشی به نام آنتون فرانزمسمر که او را به عنوان پدر هیپنوتیزم می شناسیم تحت نفوذ افکار پاراسلسوس و فون هلمونت که معتقد بودند بدن انسان از نیروی مغناطیس کیهانی و نفوذ ستارگان و مایع مغناطیسی حیوانی تآثیر می پذیرد، قرار گرفت و همین افکار باعث شد که مغز جستجوگر مسمر، بر روش های درمانی غیر مادی متمرکز گردد.

تقویت حافظه با هیپنوتیزم

هیپنوز در تقویت حافظه و تحریک بازیابی خاطرات، خارج از بافت درمانی نیز در ارزیابی خاطرات گواهان جنایت ها و قربانیان آن ها به کار گرفته شده است. گر چه پژوهش های فراوانی نشان می دهد که هیپنوز حافظه صحیح را افزایش نمی دهد ولی تمایل فرد را در گزارش خاطرات نامطمئن قبلی، با اطمینان بیشتری افزایش می دهد.

باید توجه داشت فردی که هیپنوتیزم شده تمایل زیادی دارد با افسانه پردازی برخی صحنه ها و ایجاد انحراف در خاطرات، هماهنگی بیشتری با عقاید، آرزوها و فانتزی های خود پیدا کند. ممکن است سعی کند سرنخ ها را در اصل وقایع دخالت دهد و در مواردی از کلام و سؤالات راهنمایی کننده درمانگر استفاده کند و به عنوان خاطرات واقعی بیان نماید. به نظر می رسد عقاید هیپنوتیزم کننده به نوعی در هیپنوز، با بیمار در ارتباط قرار می گیرد و در آنچه که بیمار عقیده می یابد خاطرات خود اوست وارد می شود.