مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان (SASA) بر دانش آموزان دختر

مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان (SASA) بر دانش آموزان دختر

هنجاریابی مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان (SASA) بر روی دانش آموزان دختر 17-15 دبیرستان های شهر ساوه موضوع این مقاله از سایت دانلود آرتیکل می باشد که در ادامه می توانید فایل کامل این مقاله را دریافت نمایید. این مقاله از پنج فصل تشکیل شده است که جا دارد ما عنوان این 5 فصل را ذکر کنیم. فصل اول، کلیات تحقیق نام دارد. در فصل دوم ادبیات و پیشینه پژوهش مرور شده است. سومین فصل از این مقاله، روش پژوهش مورد بررسی قرار گرفته شده است. یافته های پژوهش، عنوان چهارمین فصل از این مقاله می باشد. و در آخرین فصل، یعنی فصل پنج، بحث و نتیجه گیری از این تحقیق بیان شده است.

دختران

مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان (SASA) بر دانش آموزان دختر

در قسمت شناسایی علل اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان، دیدگاه های نظری پیرامون آن دارای تنوع و تعداد آن بسیار است. بنابراین، هر یک از دیدگاه ها و نظرهای داده شده در این مورد؛ رفتاری نگر، شناختی، زیستی و تبیین های روان پویشی هر یک نگاهی جداگانه به این اختلال داشته است. در این مقاله، در بخش مبانی نظری، ضمن بیان و شرح کامل اختلال اضطراب اجتماعی؛ برخی از الگوی نظری موجود در ادبیات پژوهش به منظور تبیین این اختلال بیان شده است.  لازم به ذکر است که در بررسی عوامل زمینه ساز تجربه اضطراب اجتماعی بر نقش متغیرهای جنسیت و سن تاکید شده است. علاوه بر این مورد، در همین بخش، با استناد بر ادبیات تحقیق درباره اضطراب اجتماعی، موضوعاتی مانند تاریخچه اختلال اضطراب اجتماعی، ویژگی های بالینی این اختلال، علائم و اختلالات همراه و همه‌گیرشناسی نیز مورد بحث واقع شده است.

در بخش دوم مرور ادبیات پژوهش، با توجه به اهمیت فرایند ارزیابی مفاهیم روان شناختی مختلف و از جمله مفهوم اضطراب اجتماعی، بعد از اشاره به بعضی از موارد مهم در این باره، تا حد امکان ضمن بیان مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان؛ مبانی تجربی موجود درباره ساختار عاملی و ویژگی های روانسنجی این مقیاس (با تاکید بر نتایج مطالعات داخلی و خارجی)، به طور گسترده بررسی شده است. همچنین در این بخش به مفهوم خود و ابعاد ادارک آن براساس نظریه هارتر پرداخته شد و تعاریف خود و بررسی پژوهش های انجام یافته در داخل و خارج در ارتباط با اضطراب اجتماعی توجه شد.

در بخش پایانی مرور ادبیات پژوهش، با اشاره به طیف گسترده عوامل تأثیرگذار بر تجربه اضطراب اجتماعی، در امر تهیه و تدارک برنامه های ملاخله ای بر برخی عناصر محوری مانند آموزش جرأت آموزی، آموزش حل مساله اجتماعی، نمایش درمانگری، آموزش مهارت های ادراک اجتماعی، آموزش استفاده از خودآموزی به منظور هدایت رفتار، جایگزینی افکار موثر و مثبت به جای افکار ناکارآمد و منفی، مهارت های آرمیدگی و مواجهه به منظور مدیریت بر اضطراب اجتماعی تاکید شده است.

دختران

مفهوم اضطراب اجتماعی

اختلال های اضطرابی یکی از شایع ترین اختلال های دوران نوجوانی و جوانی می باشند. از مهم‌ترین انواع این نوع اختلال ها می توان به اختلال اضطراب اجتماعی، ترس از موقعیت های اجتماعی و عملکردی اشاره داشت که اندازه شیوع آن در میان نوجوانان و جوانان بین 19 تا 33 درصد و در جمعیت بزرگسالان چیزی حدود 3 تا 13 درصد گزارش شده است.

افرادی که مبتلا به اختلال های اضطرابی هستند با اثرات منفی قابل ملاحظه ای بر عملکرد روانی اجتماعی خود هستند. برای مثال مطالعات اخیر ارتباط منفی اختلال های اضطرابی با کفایت اجتماعی، حرمت خود و پیشرفت تحصیلی نوجوانان را گزارش داده اند. از آنجا که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی از ارزیابی منفی دیگران می ترسند، این نگرانی منجر به احساسات اضطرابی، افکار و احساسات منفی، هم در موقعیت های واقعی و هم در پیش‌بینی موقعیت های اجتماعی می شود. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی برای محدود کردن این تجارب ناخواسته به اجتناب دست می زنند.

اعتقاد بر این است که فوبیای اجتماعی بر نوجوانان تأثیر زیادی دارد و با آسیب های مهمی برای نوجوانان همراه است که احتمالاً مانع رشد طبیعی روابط شخصی و اجتماعی آنان می شود و در نتیجه اجتناب از مدرسه را در آنان به‌وجود می آورد. همچنین نوجوانانی که دچار فوبیای اجتماعی شده اند، میزان زیادی افسردگی و ایده خودکشی را گزارش کرده اند.

تشخیص و درمان اضطراب اجتماعی در نوجوانان به ویژه در سال های اولیه رشد و تحول آنان فوق العاده حساس و در عین حال متضمن دقت و درایت خاص است. در حقیقت آنچه در ارتباط با پدیده اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان بیش از هر چیز دیگر قابل ملاحظه است، مسئله اتخاذ و تدابیر لازم برای تشخیص و پیشگیری از ابتلای نوجوانان به اختلال اضطراب اجتماعی است.

دختران

نتایج حاصل از این پژوهش

در پژوهش حاضر بین شایستگی تحصیلی و ترس از ارزیابی همسالان به رابطه منفی دست یافت که این نتیجه با یافته های مربوط به روابط صلاحیت اجتماعی و تحصیلی نوجوانان در پیش بینی موفقیت تحصیلی دانش آموزان موثرمی دانند، نوجوانانی به دلیل داشتن اضطراب اجتماعی نمی توانند به شکلی کارآمد با موقعیت های اجتماعی برخورد نمایند، لذا در ارتباط با معلمان و همسالان خود مسائل خاصی را تجربه می کنند. بر این اساس، می توان فرض کرد مسائل بین فردی فرایند یادگیری را بازداری می کند. و بر شایستگی تحصیلی دانش آموزان تاثیر می گذارد. نتایج مطالعات از رابطه حرمت نفس و تصویر بدنی شخص در افراد مبتلا به فوبی اجتماعی نشان می دهد که افراد با فوبی اجتماعی، تصویر و پندار ذهنی که از بدن و جسم خود دارند بر روی عزت نفس آنها تاثیر می گذارد و باعث تمرکز بیش از حد بر روی بدن می گردد و در نتیجه احساس ناراضایتی از جسم و بدن را در نوجوانان ایجاد می کند. اما پژوهش حاضر در این رابطه به نتیجه نرسید.

یکی دیگر از نتایج پژوهش حاضر رابطه بین شایستگی رفتار و ترس از ارزیابی منفی همسالان که این نتیجه با یافته های کینگ و نوشپیتز، 1991؛ سیلورمن لاگرکا و وسرستین، 1995 لاگرکا و لوپز، 1998؛ مالت و رودریگز تام 1999، نگرانی درباره پذیرش یا رد به وسیله دوستان همکلاسی، نگرانی درباره حمایت و وفاداری دوستان و نگرانی از تمسخر دوستان و یا دستپاچه شدن در حضور آنها بر کارکرد ضعیف تردر رابطه با همسالان، خلق منفی و عزت نفس پایین، همسان بود از روی دیگر فلدمن (1985؛ نقل از پاکلک، 2001) معتقد است که بین معیارهای سطح بالای رفتاری افراد مضطرب اجتماعی با رفتارهای واقعی شان همواره تفاوت وجود دارد. چنین افرادی اغلب توانایی خود را کم و توانایی و عملکرد دیگران را بیشتر از حد واقعی ارزیابی می کنند. و این خود دلیلی بر احساس عدم شایستگی رفتاری در افراد با اضطراب اجتماعی بالا می باشد .

یکی دیگر از نتیجه های این پژوهش احساس خود ارزشمندی در ارتباط با تنش و بازداری در روابط اجتماعی و روابط بین فردی نوجوان است که براساس یافته های عیسی و مکاران، 1999؛ (ایندربیتزن ـ نلمن و والترس، 2000) نوجوانان با اضطراب اجتماعی بالا نشانه شناسی افسرده ساز بالاتر نظیر خلق منفی و عزت نفس پایین را تجربه می کند که این عوامل بر بازداری و تنش، روابط اجتماعی تاثیر گذار می باشد. از نتایج فرعی این پژوهش تفاوت بین پایه های تحصیلی در عامل دوم اضطراب اجتماعی بود. که بین پایه دوم و سوم تفاوت در تنش و بازداری از برخورد اجتماعی کاملا مشهود می باشد .